Wedstrijdskiën

Wedstrijdskiën op verschillende niveaus

Funchallenge

Op het einde van het seizoen houden we een funchallenge voor nieuwe racers. Een uniek moment om je te laten opmerken bij onze trainers van het Racing Team. Een aantal kids stromen na de Funchallenge door naar Racing Team 1.

Skicup van Vlaanderen

Al vrij snel kan je vanuit ons Racing Team deelnemen aan de Skicup van Vlaanderen. Dit is een wedstrijdcircuit waarbij op alle skipistes van Vlaanderen telkens twee wedstrijden plaatsvinden per seizoen. Deze wedstrijden vinden meestal plaats op een zaterdag of een zondag. Je hoeft niet alle wedstrijden te skiën. Je kan telkens inschrijven per wedstrijd.

Voor je eerste wedstrijd raden we aan om op eigen piste deel te nemen. Op de thuispiste heb je die eerste keer minder stress en ken je de sneeuwkwaliteit.

Voor de competitie kalender, resultaten en inschrijvingen, ga naar de website van KBSF of Sneeuwsport Vlaanderen.

Buitenlandse wedstrijden

Belgische wedstrijden in het buitenland

Deelnemen aan buitenlandse wedstrijden kan in bijna elke winter-schoolvakantie. De Belgische skifederatie organiseert elke vakantie Belgische wedstrijden in een ander skigebied.

Droom je ervan om Belgisch kampioen te worden, dan moet je tijdens de paasvakantie naar Tignes voor het BK in alle reeksen.

Ben je écht een uitblinker, dan word je misschien geselecteerd voor het BEAST of verover je een plaatsje in de nationale ploegen en kan je ook deelnemen aan internationale wedstrijden.

FIS

Ben je reeds junior (vanaf 16j) en kan je in België bewijzen dat je een degelijk niveau hebt (minder dan 200 punten), dan kan je een FIS licentie aanvragen en deelnemen aan de wekelijkse internationale wedstrijden. De FIS licentie, inschrijving en resultaten kun je bezichtigen op de site van Sneeuwsport Vlaanderen of op FIS.

Voor deelname aan Europacup, Worldcup, Wereldkampioenschap of Olympische Spelen moet je deel uitmaken van het Belgisch team.